dinsdag 15 mei 2007

Sport en amusement


Weymouth – Maandag reden we van Hastings naar Weymouth, onze tweede vakantiebestemming. We verruilden zo de ene badplaats voor de andere. Badplaatsen zijn in Engeland nog net zo populair als ze waren in de Victoriaanse periode. Het zijn in dit land nog steeds belangrijke instituten. Het begon allemaal met de aanleg van de spoorwegen. In de 19de eeuw konden daardoor vele duizenden in het weekend en de Bank Holidays naar de kust voor ‘a day at the seaside’.

Corien probeert haar geluk.

In die Victoriaanse periode zijn de meeste grote badplaatsen ontstaan en dat is nog steeds te zien. De promenades die werden aangelegd zijn er nog steeds net als de op palen gebouwde pieren. De badplaatsen hebben ook allemaal een soort van permanente kermis. Corien & ik vinden het leuk om door de fantastische schijnwereld van kleur, geluid en beweging te slenteren. Het is een aaneenschakeling van amusementshallen vol met gokautomaten. Het is er altijd druk.

De jachthaven van Weymouth.

Naast het talrijke amusement bieden tal van badplaatsen ook op het sportgebied heel wat mogelijkheden. Hastings heeft een prachtige golfbaan en Weymouth heeft een prachtige jachthaven. Ze organiseren er trips op zee. Je kunt er ook een compleet ingerichte boot huren. Wij hebben een boottochtje niet overwogen.

Geen opmerkingen: