zondag 25 juni 2006

Zon, zee en zand


Scheveningen – Wat doe je als je bij oma & opa logeert in Delft en het is schitterend weer? Dan ga je naar het strand van Scheveningen. Die conclusie lag dan ook zeer voor de hand toen Saskia met haar drie kinderen donderdag bij ons aanbelde voor een paar daagjes.

Opa maakt een foto van Karsten op weg naar de zandtaart.

Bob was voor de zaak naar Wenen en Saskia wilde er ook wel even uit met de kinderen. Scheveningen bleek een goede keus. We installeerden ons op het rustige gedeelte vlak bij de haven en concentreerden ons daarna allen nog maar op het zand en de zee. Meer dan zon, zee en zand hebben kinderen niet nodig. Nadat de zee en de aanstormende golven waren bewonderd en onderzocht, moest er met zand worden gewerkt.

Saskia geniet met Benthe en Sietske van het zilte nat.

In eerste instantie werden dat natuurlijk zandkastelen, maar al snel ontdekte Benthe dat je met wat water, vormpjes en schelpen hele fraaie zandtaarten kan maken. Ook haar broertje Karsten vond het zand erg spannend. Heel langzaam kroop hij in de richting van Benthe en oma die samen met de verfraaiing van een taart bezig waren.

Samen met oma versiert Benthe haar zandtaart. Karsten toont ons de betrekkelijkheid van dit gebak.

“Kijk eens hoe mooi Karsten”, riep Benthe naar haar broertje. Karsten was het helemaal met haar eens en wilde wel eens voelen hoe stevig dat taartje was. Onder feestelijk gejoel begaf het zandbaksel het. Er was gelukkig meer dan genoeg zand om weer opnieuw te beginnen. Bovendien heeft Benthe een voorraadje schelpjes mee naar huis genomen. Dan kan ze thuis in de zandbak ook taartjes versieren.

Geen opmerkingen: