maandag 26 juni 2006

Vijf varianten


Eindhoven - Breien, haken, naaien en allerlei ander handwerk werd dit jaar plotseling erg populair onder de dames in onze familie. Tijdens de jaarwisseling begon het al met de (schoon)zussen (ook wel tantes of oma’s genoemd). Zij vervaardigden in een hoog tempo eensgezind vierkante lapjes. Sommige werden gebreid, andere gehaakt of geborduurd. Het resultaat was een kleed waar Karsten nu erg trots op is. Ook andere vrouwelijke familieleden (ook wel as-moeders genoemd) begonnen met het vervaardigen van vierkantje lapjes. Marieke maakt voor de ronde box een kleed van vierkante lapjes. De kleuren van het kleed werden zoals jullie zien zorgvuldig bijeen gebracht.

Het ronde boxkleed heeft vierkante lapjes.

Ook de tantes en oma’s konden het nog niet laten. Ze begonnen weer te breien en te haken en te naaien dat het een lieve lust was. Die lapjes gebruikte Marieke voor een kleed op haar kinderwagen. klik maar op de foto van de wagen voor een detail.

Klik op de foto en bekijk de grote foto.

Aan de kinderwagen hangt de luiertas. Ook daar is Marieke mee aan de slag gegaan.

Ook de overgrootmoeder deed mee.

“Ik heb de saaie luiertas van Prenatal met een oud borduursel van mijn oma en wat oude linten gepimpt”, zegt ze daarover. Dat is dan de vijfde variant. Na (schoon)zussen, tantes, oma’s en as-moeder is er ook nog iets van een overgrootmoeder.

Geen opmerkingen: