dinsdag 13 juni 2006

2 wordt 12 na 35


IJhorst - Van vrijdag tot en met maandag verbleven Corien & ik samen met de gezinnen van Sander & Saskia en Bob & Saskia op vakantieboerderij ‘De Inmenning’ in IJhorst. We hadden daar een bijzonder aanleiding voor. Dit jaar zijn Corien & ik 35 jaar getrouwd. Dat heugelijke feit wilden we graag met het hele gezin inclusief de kleinkinderen vieren.

Plezier maken met de kleinkinderen.

Je begin met z’n tweeën en na vijfendertig jaar ben je uitgegroeid tot een twaalftal. Daarvoor was een royale locatie nodig. Dat werd ‘De Inmenning’ in IJhorst. Het bleek een uitstekende keus. Niet alleen de ruime locatie was excellent, ook het weer was natuurlijk uitzonderlijk mooi.

ontbijt.

Alleen al het verblijf samen was de moeite waard. Samen ontbijten en dineren, wat kletsen met de kinderen en wat stoeien met de kleinkinderen is wat mij betreft eigenlijk al voldoende. De rest is extra. Dat is de bonus.

Sander snijdt een boterham voor Benthe.

Op zaterdag kwam het fraaie weer opnieuw bijzonder van pas. Op initiatief van Corien maakten we een bootje door Giethoorn.

De vijf meiden hadden een mooie plekje voorin de boot.

We begonnen aan onze rondvaart bij café ‘De Fanfare’ (bekend van de film van Bert Haanstra). Vandaar voeren we door de smalle grachtjes van dit pittoreske plaatsje en over het meer waar het aanligt.

Om de beurt mochten de meisjes even de richting van de boot bepalen. Dieuwertje deed het heet serieus.

Niet alleen de kleinkinderen vonden het fantastisch ook de volwassen hadden het erg naar hun zin. Omdat we de boot voor ons zelf hadden, kon Karsten lekker over de vloer kruipen en mochten de meisjes om beurten even stuurman en kapitein zijn van de boot. Klik voor een filmimpressie van het boottochtje door Giethoorn hier.
Na het boottochtje gebruikten we op het terras bij ‘De Fanfare’ een heerlijke pannenkoekenlunch.

Pannenkoeken smaken in de zon nog lekkerder.

Daarna ging het weer terug naar ‘De Inmenning’ waar de kinderen verkoeling vonden bij het zwembadje. Dat werd een waar spetterfestijn. Het diner gebruikten we bij Het Vosje, dat op wandelafstand van ons logeeradres ligt. We werden er door Marjo & Klaas Vos hartelijk ontvangen. Ze hadden voor ons een prachtige plek in de tuin vrijgehouden. Hier konden de volwassenen heerlijk in de zon genieten van hun maaltijd en de kinderen ook nog wat bewegen tussen de maaltijdgangen.

Ruimte om tussen de gangen even de benen te strekken.

Ook de zondag was een feestdag. We hadden de wedstrijd van ons nationale elftal ingepland in ons eigen programma en de mensen van bondscoach Van Basten stelden ons niet teleur en voegden een overwinning toe aan het feestelijke weekend. Bob & Saskia moesten aan het eind van de dag weer terug naar huis. Met het gezin van Sander & Saskia brachten we maandag nog een bezoekje aan Zwolle.

Geen opmerkingen: