donderdag 29 juni 2006

Vanuit Maastricht


Maastricht – Op woensdag bezochten Corien & ik eerst het zonovergoten Maastricht en togen vervolgens naar het warme en gezellige Belgische Tongeren om daar op een terrasje nog wat te na te genieten. We ontdekten dat Maastricht een bedrijvige stad is met een rijke historie.

Corien & Frans aan de oever van de Maas in Maastricht.

"Reeds onder Karel de Grote was het al een centrale plaats in Europa”, vertelde de juffrouw van het VVV-kantoor ons. Na de vorming van Euregio, waarvan de steden Aken, Luik en Maastricht de centra zijn, werd het al snel duidelijk dat de stad aan de Maas niet langer een grensstad is tussen verschillende grootmachten, maar opnieuw een centrale plaats inneemt in Europa. In begin jaren negentig kwam hier het Verdrag van Maastricht tot stand. Het leidde er toe dat de naam Maastricht over de hele wereld bekend werd. Vanuit deze schitterende plaats leiden er dan ook vele wegen naar tal van belangrijke plaatsen in Europa en verder.

Ook in Maastricht wil men wel eens naar Stiphout.

Al wandelend door de stad zagen Corien & ik plots de naam van een heel bekende Helmondse wijk op een van de bordjes van het lokale VVV-kantoor. Kennelijk willen veel bezoekers vanuit Maastricht graag verder hun reis vervolgen naar die wijk. Dat kan volgens het bootje op de wegwijzer kennelijk over een van de levensaders van de stad: de Maas. Corien & ik hebben dat even overwogen, maar besloten toch om onze reis in een andere richting voor te zetten.

Geen opmerkingen: