zaterdag 17 juni 2006

Bobo of supporter?


voetbal.voetbal.Stiphout – Vrijdagochtend 16 Juni 5.00 gaat de wekker. “We gaan naar Duitsland” Ja, ik ben één van de 250 genodigde van PHILIPS om mee te gaan naar de wedstrijd Nederland - Ivoorkust.

het plein.

Voordat we aankomen op het oranjeplein te Stuttgart worden we al veelvuldig aangesproken: “Hebben jullie wel kaarten ?.........STELLETJE BOBO'S !!!”

het plein.

Na de uitgebreide lunch met zalm, salades en weet ik nog meer, lopen we naar het oranje plein om de sfeer te proeven (en later deel van te zijn). Geweldig om dit mee te maken zo’n massaal oranjegevoel. Plein waar zo’n 20.000 oranje fans zich verzamelen.

het plein.

Om 15.30 zijn we gaan wandelen samen met de andere supporters naar het stadion. Een wandeling van 1,5 uur. Dit wil dus zeggen een sliert van minstens 3 km oranje wandelaars die gezamenlijk al zingend en feestend de stad door trekt. De sfeer is geweldig mede dankzij de Duitse politie.

het plein.

We zijn allen supporter van Oranje zelfs de Duitse politie.
Aangekomen in het stadion zijn we een beetje Bobo met toegangskaarten van € 100,= per stuk op zak. We zitten fantastisch met Frank de Boer en Jody Bernal enkele rijen achter ons.

het plein.

In het Stadion zitten uiteindelijk 52.000 man waarvan 30.000 Nederlanders. We winnen de wedstrijd met 2-1 en het laatste fluitsignaal blijkt het startsignaal om een geweldig feest te starten. Klik hier om het feest mee te vieren. De terugreis wordt ingezet en omstreeks 2.45 stap ik mijn bed weer in. De wedstrijd was het aanzien niet waard, het resultaat is goed en ik ben een ervaring rijker.

Een bijdrage van supporter Bob

Klik hier en meld jouw uitingen van oranjegevoel even bij ODD. Laten we de site samen oranje kleuren.

Geen opmerkingen: