vrijdag 16 juni 2006

Wup Holland Wup


voetbal.voetbal.Delft – Gerda Hofstad – moeder van twee dochters en een zoon en grootmoeder van zeven kleinkinderen – gaat met erg veel plezier naar haar werk. Ze zit achter de kassa bij de supermarkt waar Corien & ik onze boodschappen doen. Ze begint haar werkdag, vertelt ze ons bij het afrekenen, altijd in de gezellige kantine van de winkel. Die is, net als de winkel, helemaal in het oranje gestoken. Ze lacht er samen met de andere dames van de kassa over de malle dingen die hun echtgenoten allemaal in hun hoofd halen tijdens het WK-voetbal.
“Mijn Henk gaat met een oranje stropdas naar het werk”, lacht collega-caissière Wilma de Putter.
“Die van mij heeft zo’n dom oranje vlaggetje aan de antenne van de auto vastgemaakt”, grinnikt Herma Vanonderen.
De dames schieten allemaal in de lach. Ach, ze gunnen die kerels hun lolletje. Dan is het acht uur en gaat de winkel open. Gerda Hofstad grinnikt nog als ze naar de winkel loopt. Haar Wim houdt gelukkig niet van voetbal. Als ze vlak bij de deur naar de winkel is, roept de filiaalhouder haar terug.

De caissière draagt de mega wup.

“Vergeet je niks”, vraagt hij en wijst op de aankondiging op het prikbord. Daar staat met grote oranje letters op: ‘Tijdens het WK dragen alle caissières de uitgereikte mega wup.’ Het lachen vergaat Gerda meteen en zolang het WK duurt zal ze met minder plezier naar haar werk gaan.

Klik hier en meld jouw uitingen van oranjegevoel even bij ODD. Laten we de site samen oranje kleuren.

Geen opmerkingen: