zaterdag 3 juni 2006

Oranje op TV


voetbal.voetbal.Delft – Het is heel goed te begrijpen waarom juist de Tv-fabrikanten en -winkels zoveel reclame maken voor ons nationale elftal. Voetbal en Tv zijn onafscheidelijk. Ik geef een paar voorbeelden.
Ik heb van de week genoten van de spannende wedstrijd van Jong Oranje in de halve finale tegen huizenhoge favoriet Frankrijk. Morgen speelt Jong Oranje in het stadion van Boavista in Porto om kwart voor negen de finale van het EK onder 21 jaar tegen Jong Oekraïne. Het duel is te volgen op Talpa. Ik wed dat Nederland wraak neemt op Jong Oekraïne voor de met 2-1 verloren groepswedstrijd. Eerder die zondag kunnen we om drie uur op SBS6 al kijken naar het oefenpotje van het Oranje van Marco van Basten tegen het Australië van Guus Hiddink.

Corien laat zien dat je niet kunt ontkomen aan oranje bij de Tv-winkel.

Maar dat is nog lang niet al het Tv-voetbal van dit weekend. Van zaterdag 3 tot en met donderdag 8 juni kunnen we op National Geographic dagelijks om negen uur kijken naar ‘World Cup Cities’, een rondgang langs de voetbalstadions van het WK. BBC World zendt vandaag om tien over vier het programma ‘World Cup Hero: Pele’ uit. Dat is zoals je zult begrijpen een portret van Pele, een van de beste voetballers aller tijden. Vandaag wordt om negen uur op Nederland 3 het programma ‘Guus Hiddink’ uitgezonden. Dat is een portret van de succesvolste trainer van Nederland. Verder hebben we vanaf zondag dagelijks om vijf voor elf op SBS6 ‘Hart van Oranje’ met daarin het laatste WK-nieuws van Hans Kraay en reportages van ex-voetbalvrouw Rebecca Loos en ex-voetballer John de Wolf over het oranjegevoel in Nederland en Duitsland. Je moet ook de videorecorder nog inschakelen want je kunt niet alles te gelijk zien. Op Discovery is op zondag om tien uur namelijk ook het programma ‘Built for Champions’. Dat gaat over de bouw van de Allianz Arena in Munchen. Het programma ‘History of Football’ mag je natuurlijk ook al niet missen. Dan zijn we al op maandag. Deze documentaire over de geschiedenis van het voetbal wordt om tien uur uitgezonden door National Geographic. Als je de echte voetbalwedstrijden nog niet spannend genoeg vindt, is er ook nog voetbaldrama. De met een Emmy Award onderscheiden serie ‘All Stars’ gaat vanaf vrijdag 9 juni elke werkdag om zeven uur de lucht in op Nederland 3. Ook het WK Lingerie zullen we niet kunnen vermijden. In de pauze van alle WK-wedstrijden nemen in lingerie gehulde dames strafschoppen. Zij zijn bij Veronica te bewonderen vanaf vrijdag 9 juni dagelijks om 18.45 uur en 21.45 uur. Je ziet dat zelfs als je de voetbalwedstrijden niet meetelt, is het de komende dagen nog uitsluitend voetbal wat de klok slaat op tv. Daarom zijn de Tv-jongens & -meisjes zo blij met voetbal. Johan Cruijff zou zeggen: “Dat is logisch toch”.

Klik hier en meld jouw uitingen van oranjegevoel even bij ODD. Laten we de site samen oranje kleuren.

Geen opmerkingen: