donderdag 15 juni 2006

Wie betaalt de rekening?


voetbal.voetbal.Delft – Nederlanders die met een oranje nazihelmpje rondlopen zien er niet alleen dom uit, ze zijn het waarschijnlijk ook. De helm getuigt van smakeloosheid en dan zeg ik het nog voorzichtig. In Duitsland hebben ze ook al last van dit soort onderbuikgevoelens. Een Duits telecombedrijf geeft als WK-stunt nieuwe klanten tien minuten gratis beltegoed voor elk doelpunt dat het Nederlands elftal incasseert. Het bedrijf noemt de actie 'Holland zahlt die Rechnung' (Nederland betaalt de rekening). De stunt wordt in de Duitse kranten aangekondigd met de al even sympathieke leus ‘Schadenfreude is die schönste Freude' (Geen mooier vermaak dan leedvermaak). Overigens hebben de bellende Duisters nog geen gratis belminuten verdiend.

Deze groepsfoto is een toevallige verzameling oranjeklanten.

Het voetbal brengt zo wie zo het beste in de mens boven. Britse voetbalsupporters kunnen via de populaire Engelse krant The Sun via een bijzondere sms-dienst op de hoogte worden gebracht van het reilen en zeilen van de Engelse nationale ploeg. Bij elk Engels doelpunt krijgt de abonnee een filmpje van een naakte dame die met een Engelse vlag danst. Het maakt overigens niet uit of er ook tegendoelpunten vallen want dan ontvangt de abonnee een gelijkaardig filmpje ‘om troost te bieden’. De naakte dame komt nog een keer langs met twee vlaggen als de wedstrijd is afgelopen. De prijs die voor deze smakeloosheid moet worden betaald is 73 eurocent per bericht. Dat kan nog aardig oplopen.
Dat blijft het toch een stuk aardiger om een oranje truitje of een rood-wit-blauw petje op te zetten. Dat is veel smaakvoller zoals de foto aantoont.

Klik hier en meld jouw uitingen van oranjegevoel even bij ODD. Laten we de site samen oranje kleuren.

Geen opmerkingen: