vrijdag 2 juni 2006

Emma groet Oranje


voetbal.voetbal.Veldhoven - ODD hongert naar oranje-gekte. Langzaamaan kleuren de straten in Nederland oranje, de winkels puilen uit met oranjeprullen en ik heb ook al de eerste oranje wieldoppen en oranje vlaggetjes aan de antennes zien wapperen.

Emma.

Wat is het WK-voetbal toch belangrijk. Of gaat het wellicht over iets anders? Gaat het ons wel om het voetbal? Wachten wij nu heus zo massaal op een doelpuntje van Ruud van Nistelrooy of Dirk Kuyt? Natuurlijk, maar er is meer. Wij hunkeren naar warmte en vriendschap in deze verwarrende tijden. Wij willen leven in een wereld waarin alleen de goeden scoren. Wij willen thuis horen in die oranje wereld van de goeden. Wij willen bij de besten horen. Het is immers leuk om er bij te horen.

Emma.

Emma hoort er bij. Dat bewijst ze met haar van oma gekregen rood-wit-blauwe petje. Ziet ze er niet snoepig uit? Bij de stadions is het vast druk met oma’s want daar delen ze de oranje spullen ook uit. Voor zo ver de fans al niet zijn uitgedost, scoren ze bij het stadion oranje T-shirts, klompen, jassen, truien, pruiken en sjaals. Soms leidt dat tot wat wrijving. Oranjesupporters moesten donderdag en zondag bij de oefenwedstrijden hun Bavaria leeuwenhose uittrekken. Nu mogen de voetbalfans de wedstrijden weer lekker met leeuwenhose met dito staart bijwonen. Bierbrouwer Bavaria mag ze van de rechter alleen niet in een straal van tien kilometer rond het stadion gratis uitdelen. Heineken zit overigens in het zelfde schuitje en heeft daarom voor de WK-wedstrijden in Duitsland speciaal jagershoedjes zonder Heineken-logo laten maken, omdat Budweiser daar hoofdsponsor is. Ik wacht nog op de eerste foto van een ODD-er met zo’n leeuwenhose of jagerspetje. Wie wordt de eerste. De Bavaria-drinker of de Heineken-fan.

Klik hier en meld jouw uitingen van oranjegevoel even bij ODD. Laten we de site samen oranje kleuren.

Geen opmerkingen: