woensdag 7 december 2005


superkunst


Delft – Zelfs in een museum hangen ze zo nu en dan andere werken op. Natuurlijk gaan de doeken van Rembrandt en Van Gogh niet naar het magazijn, maar andere kunstwerken komen daar toch wel terecht. Slechts voor een tentoonstelling of een bruikleen komen ze weer te voorschijn. Dat is misschien jammer, maar afwisseling is noodzakelijk. Anders wordt het wel erg saai. Dat geldt natuurlijk ook thuis. Zo nu en dan moet er toch een ander werkje boven de bank worden opgehangen. Ik liet me inspireren bij de Kunstfabriek in Amsterdam. Zij organiseren een tentoonstelling die gewijd is aan producten uit de buurtsuper.

Koop eens een nieuw doekje voor boven de bank.

“Als je in de supermarkt ziet hoe de verpakking van bijvoorbeeld bier, frisdrank, chocolade, snoep, koffiemelk en andere producten zijn vormgegeven, jeuken de handen gewoon om er mooie schilderijen van te maken. De decoratieve werking van een rol pepermunt is een echte eye-opener”, aldus de schilder en fotograaf Michael van Emde Boas.
De doeken worden vanaf €600 verkocht. Van 11 december tot 22 januari is er ook een schilderijententoonstelling aangewijd in de Kunstfabriek

Geen opmerkingen: