vrijdag 30 december 2005

Belgische jaarwisseling


Houyet – Vandaag vertrekken we naar Houyet in de Belgische Ardenne. We gaan daar samen met Els & Ad, Monique & Adrie, Nellie & Pieter Jan, Cor en Annefien de jaarwisseling vieren. We blijven er een weekje. Dat betekent dat het wellicht wat stil wordt op ODD. Ik denk niet dat ik in het afgelegen plaatsje kan internetten.

Dit is ons vakantiehuis Le Sanglier.

Houyet ligt heel dichtbij een van de leukste stadjes in de Ardenne: Dinant. De plaats strekt langs beide oevers van de Maas uit en is wereldberoemd vanwege de citadel. Houyet ligt ook heel dicht bij Franse grensstad Givet. De Franse Ardennestad heeft ook al een roemrucht verleden. Ook deze plaats bevindt zich op beide oevers van de rivier. Givet doet dienst als havenstad voor de scheepvaart op de Maas. Hier is het door Karel V in 1555 gebouwde Fort de Charlemont. Tegenwoordig worden hier de Franse commando’s getraind.

Ons vakantiehuis.

Wat wij allemaal gaan doen in ons vakantiehuis weten we nog niet, maar trainen zal het niet zijn. Al weet je het maar nooit. Je kunt er heerlijk wandelen. En dan daarna uitpuffen in de sauna. Dat lijkt al op trainen. Toch?

Geen opmerkingen: