donderdag 1 december 2005


Haal geen koffie


Hazerswoude-Rd – Een internetloze werkdag is net zulke onzin als een autoloze werkdag. De lummel die dit bedacht heeft, zit waarschijnlijk te veel te lummelen op het internet. Hij/zij denk dan zeker dat alle werknemers dat ook doen tijdens hun werk. Bovendien ontneem je dan ook de vutter, gepensioneerde en niet te vergeten de mensen in de ziektewet, de mogelijkheid om van hun welverdiende rust te genieten en hun vertier te zoeken op het internet. Dus wat mij betreft komt er geen internetloze werkdag.

”Stop

Nu ik een paar keer het woord lummel gebruikt heb, ben ik even gaan kijken in het woordenboek wat een lummel volgens Van Dale betekent. Deze beschrijft het als een onhandige of slome jongen. De meester van vroeger zal dit wel niet hebben opgezocht in het woordenboek.

In de arbo-tips die maandelijks bij ons op het bedrijf worden rondgestuurd, staan deze intermezzo’s als tip vermeld. In de trant van: Zit niet te lang geconcentreerd achter je scherm, maar loop ook eens even naar je collega om iets te vragen. En haal geen koffie voor je collega’s, zij hebben die beweging zelf ook nodig.

Ik ga nu eerste even stemmen op Karsten als baby van de maand.

Een bijdrage van Martien

Wat vind jij van een internetloze werkdag? Stuur je reactie in een mailtje naar ODD

Geen opmerkingen: