donderdag 22 december 2005

Goed kijken

kerstklokje links.kerstklokje rechts.Norwich – Goed kijken is belangrijk, zeker als je oversteekt. Niet alleen goed zien, maar zeker ook goed kijken. Ik zag niet zo lang geleden een meneer op de drukke Westvest in de Prinsenstad stilstaan op de stoeprand. Hij stond kennelijk te wachten tot het veilig was om over te steken. Er naderde een stadsbus, maar de man bleef netjes wachten. Tot de bus vlakbij was. Toen stapte hij pardoes voor de aansnellende bus en werd prompt aangereden. Ik rende er heen om hem te helpen, want het was goed aangekomen. Via het mobieltje liet ik snel een ambulance ter plaatse komen. De verkreukelde man had veel pijn, maar kon nog wel verontschuldigd zeggen: ”I did look right.”
Om goed te kunnen zien moet je soms naar de opticien. Om goed te kijken moet je alleen maar opletten.                        Ik nam de foto tegenover ons hotel. Je ziet de weerspiegeling daarvan in de ruit.

De beste man had de bus nooit aan zien komen. Hij had wel goed gekeken, maar niet naar links en dat is in ons land wel belangrijk. De Engelsman kwam er uiteindelijk nog redelijk goed af. Hij had wel het een en ander gebroken, maar hij kwam er weer helemaal bovenop. Toen ik in Norwich dit bordje zag hangen bij de busbaan, moest ik er weer aan denken.

Geen opmerkingen: