vrijdag 9 december 2005

Kerstsfeer in Norwich


Norwich – We arriveerden dinsdag rond lunchtijd in Norwich in het hart van East Anglia. We logeren in een hotel in een van de oudste delen van de stad vlak bij Elm Hill, een van de mooiste middeleeuwse straten die ik ken in Engeland. Het hotel ligt aan Tombland het oude Saksische marktplein. Vanuit ons hotelkamer kijken we uit op Norwich Cathedral en zien de karakteristieke torenspits hoog boven de stad uitkomen.

In de lounge van het hotel.

De toren is met zijn 96 meter de op een na hoogste spits van Engeland. Alleen die van de kathedraal van Salsbury is hoger, verzekerde Diane, de juffrouw van de koffiebar op de Markt waar we ons eerste cappuccino van deze week dronken, ons. We wandelen over de kleurrijke markt. De eeuwenoude markt wordt opgeknapt en aan de moderne eisen aangepast. Dat moet wel want er is nu een nieuw gigantische winkelcentrum schuin achter gebouwd. Alles is natuurlijk in kerstsfeer. Het stadhuis aan het marktplein wordt getooid met vijf reusachtige kerstbomen. Ook de gevel is geheel verlicht. Er hangen gevelgrote gordijnen van lampjes. Het lijkt er overigens op dat wij de enige zijn die er naar kijken. De mensen snellen met grote tassen van winkel naar winkel. Ook wij doen heel even mee, maar komen al gauw met onze inkopen tot rust in een gezellige pub.

Bij de kamer.

’s Avonds doen we ons in een restaurant naast ons hotel te goed aan ‘roasted turkey’. We komen er nog meer door in kerstsfeer. We besluiten de avond in de lounge van ons hotel met ons laatste kopje cappuccino voordat we ons terugtrekken op onze kamer.

Geen opmerkingen: