woensdag 28 december 2005

Hoe & met Wie deel 7


kerstklokje links.De schoolgemaakte kerstboom van Dieuwertje.Pijnacker – In ODD zien we in deze tijd wat kerstbomen voorbijkomen. Reden om ook de kerstboom van Dieuwertje aan iedereen en aan alle kanten te laten zien. De boom is door Dieuwertje zelf op de schoolspeelzaal geproduceerd en versierd. Nu pronkt hij in de huiskamer van Dam 23.
Opa Joop en oma Marjan waren daar van vorige week donderdag- tot vrijdagmiddag. Ze hebben op Nienke en Emma gepast, terwijl Dieuwertje met haar mamma op de schoolspeelzaal was voor de kerstviering. Nienke maakte met haar opa mooie kaarten voor haar drie juffen, terwijl oma Marjan zich bezig hield met het naaien van kerstrokjes voor Dieuwertje en Emma. 's Avonds moest Nienke naar school voor het kerstdiner en met ons allen zijn we haar in het donker uit school wezen halen. Op het schoolplein was een levende kerststal opgesteld; er waren kraampjes waar glüwein gedronken kon worden en warme chocolademelk. Er werd door de kinderen gemusiceerd en door iedereen gezongen. Jammer dat het regende, al zorgde dat volgens sommigen wel voor een "kerstsfeer ". (heel intiem, allemaal onder een paraplu)

Emma & Dieuwertje.

We zijn nu weer terug in Pijnacker en genieten na van het bezoek aan de grote en kleine kinderen en op Eerste Kerstdag genoten we van het bezoek van de drie dochters met allen die daarbij horen.

Een bijdrage van opa Joop

Geen opmerkingen: