Lunch op Tweede Kerstdag![]() ![]() ![]() We aten op ons reisje in Engeland tussen de middag steeds een of andere sandwich. Ik vertelde eerder over het traditionele kerstdiner. Wel van de restjes maken de mensen hier voor Tweede Kerstdag (Boxing Day noemen ze dat) sandwiches. Die zijn zo populair dat je ze ook nu al kunt kopen. Wij probeerden de ‘Brie and cranberry bloomer’ en de ‘Turkey, stuffing and cranberry sandwich’. Ze zijn heel eenvoudig zelf te maken. Voor de ‘Brie and cranberry bloomer’ neem je dikke romige plakjes Franse brie met wat gefruite uienringen (op de menukaart noemde de kok dat heel creatief ‘zingy roast onion’) en cranberry sauce. Alles gewoon tussen twee eerlijke sneetjes vers brood en klaar is klontje. ![]() De ‘Turkey, stuffing and cranberry sandwich’ is wat lastiger te maken omdat wij natuurlijk geen ‘stuffing’ over hebben. Ik zou dat ingrediënt dan ook maar gewoon weglaten. Ik vind ‘stuffing’ trouwens nooit veel bijzonders. Verder lagen ertussen de sneetjes gewoon wat laagjes kalkoen en varkensvlees afgewisseld met cranberry saus. De sandwich was verder aangekleed met wat mayonaise. Wel, wat vind je? Een makkie toch! Ik vond ze allebei heel smakelijk. |
New York View from Summit One Vanderbilt
1 maand geleden
2 opmerkingen:
Wat is 'stuffing". Nellie
"Stuffing" is de vulling van de kalkoen. Kijk voor een recept hier:
http://www.mrscubbisons.com/recipes/dresreci.htm
Een reactie posten