donderdag 15 december 2005

Lunch op Tweede Kerstdag


kerstklokje links.kerstklokje rechts.Norwich – Door de komst van de digitale camera ontstaat er een nieuw soort fotografie. Eigenaars van zo’n vernuftig fototoestelletje fotograferen veel meer. Men is niet meer zuinig met de 36 opnamen die er op een rolletje kunnen. Je kunt gewoon raak kieken. Is het prentje niet mooi, dan doen we het gewoon nog een keer en desnoods nog een keer en we controleren meteen even op het schermpje of ons model niet de ogen dicht heeft. Mijn kleinkinderen weten niet beter, als je een foto hebt gemaakt, bewonder je op het schermpje meteen het resultaat. Door dit gemak zie je ook het onderwerp van de fotografie veranderen. Ik zie in restaurants in toenemende mate mensen een foto maken van hun maaltijd. Als het voedsel voor hen is neergezet, maken ze er eerst een foto van voordat ze het verorberen. Adrie zou er op zijn site met gemak een rubriek voor kunnen open. Ik zie het in onze familie ook veel gebeuren. Leuk is natuurlijk als je er dan bij kan vertellen wat het is en hoe het wordt klaar gemaakt.

Brie and cranberry bloomer.

We aten op ons reisje in Engeland tussen de middag steeds een of andere sandwich. Ik vertelde eerder over het traditionele kerstdiner. Wel van de restjes maken de mensen hier voor Tweede Kerstdag (Boxing Day noemen ze dat) sandwiches. Die zijn zo populair dat je ze ook nu al kunt kopen. Wij probeerden de ‘Brie and cranberry bloomer’ en de ‘Turkey, stuffing and cranberry sandwich’.
Ze zijn heel eenvoudig zelf te maken. Voor de ‘Brie and cranberry bloomer’ neem je dikke romige plakjes Franse brie met wat gefruite uienringen (op de menukaart noemde de kok dat heel creatief ‘zingy roast onion’) en cranberry sauce. Alles gewoon tussen twee eerlijke sneetjes vers brood en klaar is klontje.

Turkey, stuffing and cranberry sandwich.

De ‘Turkey, stuffing and cranberry sandwich’ is wat lastiger te maken omdat wij natuurlijk geen ‘stuffing’ over hebben. Ik zou dat ingrediënt dan ook maar gewoon weglaten. Ik vind ‘stuffing’ trouwens nooit veel bijzonders. Verder lagen ertussen de sneetjes gewoon wat laagjes kalkoen en varkensvlees afgewisseld met cranberry saus. De sandwich was verder aangekleed met wat mayonaise. Wel, wat vind je? Een makkie toch! Ik vond ze allebei heel smakelijk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat is 'stuffing". Nellie

webbeheerder zei

"Stuffing" is de vulling van de kalkoen. Kijk voor een recept hier:

http://www.mrscubbisons.com/recipes/dresreci.htm