zondag 8 maart 2009

Respect

Delft – Fietsers kennen in Delft bijna geen belemmering. Nergens wordt hen gevraagd om af te stappen. Zelfs in de drukke Jacob Gerritstraat mogen de fietsers gewoon tussen het winkelend publiek door manoeuvreren. Het levert wel eens een boos gezicht op, maar dat is ten onrechte. Fietsers mogen dat. Toch is er nog wel een plein in de Prinsenstad waar de fietser wordt verondersteld af te stappen en verder te lopen. Dat is op het rustieke St. Agathaplein. Hoewel er op het nostalgische plein ruimte zat is en de fietsers voldoende ruimte hebben om te peddelen, mag het toch niet. Waarschijnlijk heeft men het plein bij de gemeente gewoon vergeten. Ik zou anders niet weten waarom er bijvoorbeeld wel in de Schoolstraat en op De Markt mag worden gefietst. Daar is het veel drukker dan op het stille Agathaplein en leveren de fietsers dus meer gevaar op.
Pas op fietsers houden zich niet aan de borden.

De fietsers storen zich overigens niet aan het verbod op het Agathaplein en karren lustig vanaf de Phoenixstraat via het plein naar de Oude Delft. Omdat men bij de gemeente wel weet dat de fietsers zich op deze wijze ‘misdragen’, staat er sinds kort een bord dat waarschuwt voor de fietsers die het poortje bij museum het Prinsenhof uit kunnen komen. In combinatie met het bordje dat aanduidt dat er slechts voetgangers in en uit mogen, geeft het precies aan hoeveel respect de fietsers voor verkeersborden hebben. Het zijn de voetgangers die op moeten passen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik heb afgelopen weekend stom toevallig dezelfde opmerkelijke foto gemaakt (compleet met fietser die uit het Prinsenhof komt) met dezelfde gedachten erbij... En ondanks de goede bedoelingen van het ogenschijnlijk overbodige bord (bescherming van de fietsers die ineens op moeten letten op automobilisten vanwege een omleiding), ga je jezelf wel vragen stellen over hoe serieus de keuzes in het beleid genomen worden...