vrijdag 27 maart 2009

Met kluit en al


Delft – Deze week zag ik dat men druk bezig is met het weghalen van de bomen aan de Westvest. De bomen moeten wijken voor de bouw van de spoortunnel. Ze worden met kluit en al verplaatst naar o.a. de Burgwal, Technopolis en de Buitenhofdreef. Dit gebeurt met 94 bomen. Ook de bomen van het Stationsplein, het Bolwerk, de Spoorsingel en de Engelsestraat krijgen een nieuwe bestemming.

De bomen op de Westvest krijgen een nieuwe bestemming.

Er staan veel meer bomen in dit gebied. Die kunnen blijkbaar niet worden verplaatst. Volgens de gemeente zijn die niet gezond genoeg om een verplaatsing te overleven. Ik heb begrepen dat de leiplatanen van de Phoenixstraat moeten sneuvelen. Niet gezond genoeg om aan een nieuw leven elders te beginnen. Dat is heel spijtig, maar ik vertrouw er op dat de gemeente zorgt dat elders in de stad nieuwe gezonde bomen daarvoor worden terug geplaatst.

Bomen op transport.

Wethouder Koning meldde immers onlangs zelfverzekerd in de krant: “Het past in het beleid van de gemeente om Delft groen te houden.'' Dat is mooi om te weten. Ik beschouw het als een belofte om de kwantiteit en kwaliteit van het Delftse groen op pijl te houden.

Geen opmerkingen: