zondag 15 maart 2009

M*A*S*H in Delft


Delft - Als gewonde frontsoldaten zaten de kleinkinderen op Coriens verjaardag op de grond. Doktertje spelen behoort tot de favoriete bezigheden van de kinderen als ze hier zijn. De fascinatie gaat niet uit naar het medisch personeel, maar naar de zieken en slachtoffers. Stumpers die geheel moeten worden omwikkeld met verband.

Dieuwertje en Sietske zijn gewond geraakt en hadden dringend verzorging nodig. FOTO:SASKIA

Els zorgde in een grijs verleden voor verpleegsterschorten, verband, gaas e.d. Aangevuld met allerlei plastic ziekenhuismateriaal zoals spuiten en stethoscoop uit de speelgoedkist voerden de kleinkinderen in de keuken een complete aflevering van de Amerikaanse Tv-serie M*A*S*H* (Mobile Army Surgical Hospital) op. Het liefst verbinden ze overigens de volwassenen in hun omgeving. Tijdens het verjaardagsfeest was daar natuurlijk nauwelijks gelegenheid voor. Daarom speelden ze om beurten dokter, verpleegster en slachtoffer.

Abel weet nog niet hoe hij moet lijden. FOTO:SASKIA

Vrolijk constateerden ze dat er armen en benen waren gebroken. Opgewekt werden de slachtoffers daarna in het verband gehesen. Abel begreep niet dat hij volgens het spel een ernstig hoofdwond had opgelopen, maar liet zich toch verbinden. Guitig keek de kleine man om zich heen. Hij weet nog niet hoe hij moet lijden. Volgende keer moet zijn oudere nichtje Anne-Sofie maar meekomen om wat regieaanwijzingen te geven.

Geen opmerkingen: