donderdag 5 maart 2009

Jarig met carnaval in Oeteldonk


Oeteldonk – Als je als kind jarig bent, is dat een geweldig feest, maar als je jarig bent met carnaval is de feeststemming helemaal top. Eva werd de laatste carnavalsdag zeven jaar en dat werd gevierd. Om half tien kwam Orthinon, de club waar het gezin deel van uitmaakt, bij elkaar in de stad om gezamenlijk te ontbijten.

Eva op haar versierde stoel.

Er stond al een versierde stoel voor Eva klaar en iedereen kwam haar feliciteren. Sommigen hadden zelfs een kadootje meegenomen. Na het ontbijt werd Eva luid toegezongen onder begeleiding van het muziekske. De hele stad mocht van Eva weten dat ze jarig was, ze hield haar feestmuts de hele dag op en vertelde tegen jan en alleman dat ze jarig was. Ze zei dan ook "het lijkt wel of de hele stad naar mijn verjaardag is gekomen!" Wie jarig is moet trakteren, dus tussen de muzikale activiteiten door ging Eva snel met haar moeder naar de supermarkt voor een paar dozen soesjes die zij met veel plezier uitdeelde.

Hiep Hiep Hiep Hoera, Eva is zeven geworden.

Eva vond het een geweldige dag en het was dan ook geen probleem dat haar papa en mama 's avonds nog teruggingen naar de stad om de carnaval af te sluiten. Haar verjaardag was immers al gevierd met een kinderfeestje en voor de familie is het feest is afgelopen zaterdag nog eens gevierd. Met het trakteren op school erbij vond Eva zichzelf een grote bofkont, want ze was wel vier keer jarig!

Een bijdrage van Pauli

1 opmerking:

Neeltje Johanna zei

Alsnog van harte gefeliciteerd, Eva. Wat leuk, zo'n gigantisch verjaardagsfeest. Wat zal jij een plezier gehad hebben.
T.Nellie