woensdag 30 juli 2008

“Graag gedaan”


Helmond – Eerst begint het autootje zachtjes te pruttelen dan komt het met een zucht tot stilstand. De schattige blauwe cabriolet rijdt geen meter mee. Het Nivea-pechduiveltje heeft weer eens toegeslagen.
Ook Marlynn slaakt achter het stuur van haar wagentje een zucht. Daar staat ze dan. Op een stil plekje in de grote tuin van opa & oma. Zou er iemand zijn die haar kan helpen? Wie brengt haar wagentje weer aan de praat?

Mees brengt het autootje van Marlynn weer aan de praat. FOTO: AD

“Kan ik je misschien helpen?”, vraagt neef Mees.
Marlynn glimlacht van oor tot oor. Neef Mees is op visite bij de buren en komt even een kijkje nemen in de grote tuin ernaast. Daar ontdekt hij zijn onfortuinlijke nichtje.
“Dat zou ik heel lief van je vinden”, fluistert Marlynn zachtjes. Snel duikt Mees onder de motorkap van de cabriolet. Hij heeft al rap ontdekt wat er loos is met het blauwe wagentje van zijn nichtje.
“Probeer het nog eens”, roept hij van onder de motorkap. Jawel hoor het autootje doet het weer.
“Kom je even mee naar binnen”, stelt Marlynn voor, “Dat kan je even je handen wassen en drinken we gezellig een kopje thee”.

“Omdat je zo lief hebt geholpen”, fluistert Marlynn in het oor van Mees.FOTO:AD

Even later parkeert Marlynn voor de achterdeur van haar opa en oma en stappen Mees en Marlynn uit. Ze drinken op de bank voor het raam een heerlijk kopje Earl Gray. Als Mees zijn kopje terugzet, krijgt hij plots een kusje van zijn nichtje.
“Omdat je zo lief hebt geholpen”, fluistert ze in zijn oor.
“Ach het was niets”, zegt Mees stoer, “graag gedaan.”

Geen opmerkingen: