maandag 28 juli 2008

Een stekkie van de Fuchsia

Nuenen – Gisteren meldde ik dat we naar het tuinevenement op de Gulbergen zijn geweest. ‘Bloem & Tuin’ viert dit jaar het derde lustrum en we troffen daar tussen de kleurige bloemen, showtuinen en vijvers van de specialistische kwekers vooral ook heel veel hartstochtelijke tuinfanaten aan. Het leuke van het bloemrijke evenement is dat er niet alleen wat te halen valt voor de mensen met een hele grote tuin en dito portemonnee. Ook voor de meer bescheiden tuinliefhebbers is veel te halen en op te steken.
Een lid van de Fuchsiakring legde ons het stekken uit.

Een van de leukste stand vond ik die van de Nederlandse kring van Fuchsiavrienden. Daar lieten de leden van de vereniging, allemaal liefhebbers en geen professionele kwekers, zien op welke manier zij Fuchsia’s houden. Het waren mensen van de regio Zuidoost Brabant die je hier te woord stonden en van alles vertelden over hun hobby.
 We zullen zien wie van deze vier nieuwe fuchsiakwekers de mooiste plant uit zijn of haar stekje te voorschijn kan toveren. FOTO:ad.

Annie M.G. Scmidt, de in 1995 overleden schrijfster en dichter, vertelde in een van haar beroemde liedjes al hoe populair het is om stekkies van een Fuchsia weg te geven. Dat demonstreerde een lid van de Fuchsiakring ons ook. Hij stekte voor ons een fuchsia en legde uit hoe we het plantje verder moesten op kweken tot een hangfuchsia of een fuchsia op stam. Zoals hij het vertelde, klonk het eenvoudig. Met vier stekkies gingen we naar huis. We zullen zien wie van deze nieuwe fuchsiakwekers de mooiste plant uit zijn of haar stekje te voorschijn kan toveren. We houden jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen: