maandag 2 juni 2008

Volgend jaar de 50ste

Helmond – Zaterdag was de laatste wandeling van de avondvierdaagse. Het wandelevenement werd dit jaar voor de 49ste keer georganiseerd. Nog steeds kan dit sportieve feest rekenen op veel enthousiasme. Dit jaar waren er 250 deelnemers meer dan vorige jaar. Onder hen waren ook Benthe en Sietske. De zusjes hebben dit jaar allebei meegelopen onder begeleiding van hun vader.

 Op het veld bij de Lorentzstraat werden de lopers ingehaald en gehuldigd

Met de toename van het aantal deelnemers ziet de toekomst van het evenement er zonnig uit. Dat gold helaas niet voor het weer op de laatste dag. Helaas hebben de vierduizend deelnemers deze laatste dag wel wat regen gehad. De andere dagen
dreigde het wel een waterfestijn te worden, maar was het 's avonds opeens toch
droog. Nu begon de dag juist zonnig en droog, maar begon het halverwege de
tocht toch te regenen.

Op de foto met de medaille.

Op het veld bij de Lorentzstraat werden de lopers ingehaald en gehuldigd. Vanaf dit veld vertrok de kleurige stoet lopers daarna naar het Helmondse kasteel, om naar een toespraak van de burgermeester te luisteren.
De regen van deze laatste dag mocht de pret niet drukken gelukkig. Vol goede moed kwamen de lopers en lopertjes aan bij de Lorentzstraat en op diezelfde wijze vertrokken ze weer naar het kasteel. Nu getooid met een medaille en kleurige bloemen.

 Karsten was de huldiging op een gegeven moment even helemaal beu.

Karsten was de huldiging op een gegeven moment even helemaal beu. Hij bleef staan en wilde niet meer verder. Tót het veld toch wel erg vol kwam met andere lopers, toen koos hij toch maar eieren voor zijn geld en kwam weer bij ons staan.

Een bijdrage van Saskia

Geen opmerkingen: