donderdag 26 juni 2008

Veel gebeurd in twintig jaar


Hastings – In de jaren 80 was Hastings een van onze vaste vakantiebestemmingen in Engeland. We leerden de badplaats en haven in East Sussex dan ook redelijk goed kennen. Iedereen kent nog wel het verhaal van de geschiedenisles op de middelbare school over Willem de Veroveraar die tijdens de Slag bij Hastings in 1066 met 7000 man aan land ging en de laatste Saksische koning Harold versloeg. We namen indertijd natuurlijk een kijkje op de heuvel waar die slag plaats vond. We bezochten hier ook het VOC-schip Amsterdam dat in 1749 hier vlak voor de kust verging. Bij eb kun je er heen lopen.

Hastings 1987.

We zaten er vaak tijdens the Old Town Week in augustus. Dan was er veel te doen. Niet alleen voor de kinderen. Aan het vierdaagse Beer and Music festival in het Alexandra Park bewaar ik ook goede herinneringen.

Hastings 2008.

Op weg naar de boulevard kom je in Hastings daar waar de Castle Street overgaat in de brede Pelham Place een grote fontein tegen. Hij staat midden op een drukke rotonde. Ik maakte er in augustus 1987 de foto met Sander en Saskia. Toen we dit voorjaar in Hastings waren, moest ik natuurlijk weer even een foto maken. De plaat laat zien dat er veel is gebeurd in twintig jaar. En dan heb ik het niet over Hastings.

Geen opmerkingen: