maandag 2 juni 2008

Vlooienmarkt opnieuw succesvol


Stiphout – De jaarlijkse vlooienmarkt op het terrein van De Greef Textiel is afgelopen zondag weer een groot succes geworden. De opbrengst was weer meer dan het jaar daarvoor. De vrijwilligers en vrijwilligsters hebben samen het mooie bedrag van 6600 euro opgehaald voor de school van pater John in Winneba in Ghana. Wethouder Trix Houthooft opende de vlooienmarkt om halfelf en daarna konden de honderden mensen tot twee uur gezellig snuffelen tussen de gratis gedoneerde spulletjes. De honderden vrijwilligers zijn dan al uren bezig.

Corien in gesprek met Monique die even een kijkje komt nemen.

Voor Corien & Els ging op zondagmorgen om half zeven de wekker en na een snelle douche en dito ontbijt togen de zusjes naar de vlooienmarkt voor hun jaarlijks karwei. Tot vier uur zijn de beide dames samen met honderden andere vrijwilligers dan volop in de weer. Voor hun baas behoeven ze zo hard niet te werken. Maar ze doen het met veel plezier. Het is immers voor een goed doel. Voor veel andere vrijwilligers begint het karwei overigens al op zaterdag. Met acht tractoren reed men door het dorp om alle spulletjes die voor de vlooienmarkt langs de weg zijn klaar gezet op te halen.

Els met familieleden die allemaal even langs komen

De school van Pater John - dorpsgenoot Hans v.d. Ven – is ter zijner nagedachtenis opgezet nadat hij in 1985 bij een verkeersongeval om het leven kwam. Het werk dat hij daar in Ghana deed, wordt nu voortgezet door de een Nederlandse en een Ghanese pater. De royale opbrengst van de vlooienmarkt zal worden gebruikt voor de renovatie en uitbreiding van de school in Winneba. Gooi dus in de loop van het jaar niets weg. Parkeer het even op de zolder of in de schuur, want volgend jaar staan Corien & Els er weer voor de pater John School.

Geen opmerkingen: