woensdag 18 juni 2008

Nienke roefelt

Veldhoven - 1700 basisschoolkinderen en 144 bedrijven uit Veldhoven hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Veldhovense Roefeldag. Kleindochter Nienke was er ook bij. Roefelen is oorspronkelijk een Belgische woord en betekent zoveel als snuffelen of ontdekken.

Eerst boren, dan vullen.FOTO:SASKIA

De deelnemende kinderen konden terecht bij onder andere supermarkten, een tandartskliniek, winkels, banken, de politie en de gemeente. In groepjes van vier bezochten ze onder begeleiding van een moeder een van de deelnemende bedrijven. De kinderen mochten de bedrijven zelf uitkiezen.

Eerst boren, dan vullen.FOTO: SASKIA

Dat is moeilijk. Wil je nu broodjes bakken, een band verwisselen, achter de bar staan, de kassa bedienen in de supermarkt, rondkijken op de boerderij, een kies vullen of bloemschikken? De kinderen mochten elk drie bedrijven uitkiezen. Bij ieder bedrijf kregen de kinderen een rondleiding en gingen ze daarna aan de slag.

Een bloemstukje maken is geconcentreerd werk.FOTO:TABU

Nienke koos voor de tandartskliniek, de supermarkt en de bloemist. Nienke en haar Schoolvriendinnetjes werden overal gastvrij onthaald. In de tandartskliniek mocht ze een gaatje boren in een echte kies en die daarna vullen. Nienke vond het reuze leerzaam. Gelukkig was mama Saskia meegegaan, zodat we nu ook een foto hebben van dit bijzondere moment.

Niet met lege handen naar huis FOTO:TABU.

In de supermarkt zat onze kleindochter achter de kassa en rekende de boodschappen van de klanten af. Het bezoek aan de bloemist was ook erg geslaagd. De vier meisjes maakten daar een bloemstukje. Nu was Saskia’s vriendin Tabu erbij en dus heb ik ook van dit bezoek foto's. De kinderen gingen uiteraard ook niet met lege handen naar huis. Bij elk bedrijf kregen ze een verrassing mee. Ook het bloemstukje ging mee naar huis.

Geen opmerkingen: