dinsdag 3 juni 2008

Berceuse nog steeds geliefd


Helmond – De bekendste compositie van de negentiende-eeuwse Franse violist en componist Benjamin Godard is de opera Jocelyn. Het stuk beleefde zijn première in 1888 en de Berceuse (wiegenlied) daaruit werd al snel heel erg populair. Er werden ook toen al arrangementen gemaakt voor allerlei combinaties van instrumenten.

Vader Ad met dochter Marlotte.

Afgelopen zondag werd het in de St. Trudokerk in Stiphout uitgevoerd door Ad en zijn dochter Marlotte. Een week eerder voerde hij het ook al uit met zijn dochter Maartje. De uitvoeringen vonden plaats in de St. Trudokerk tijdens de Eerste Communieviering van een aantal dorpsgenootjes. Oorspronkelijk is het een stuk voor piano en viool, maar vader en dochter brachten het er op pijporgel en bugel ook erg goed vanaf.


De Berceuse was een lievelingsstuk van Ad’s vader Giel. Het stuk verscheen dan ook op de lessenaar tijdens de avondwake voor hem. Ad speelde het toen – zoals het oorspronkelijk is bedoeld – op de piano samen met Maartje op de bugel. Afgelopen zondag kregen vader en dochter na de dienst een hartelijk applaus van de mensen in de stampvolle kerk.

Geen opmerkingen: