zondag 22 juni 2008

Guus gaat niet naar huus

Euro 2008.Stiphout – De vlaggen hangen nog in de straat bij Bob & Saskia, maar de oranjespullen zullen nu wel worden opgeborgen. Over twee jaar kunnen ze weer tevoorschijn worden gehaald. Dan is er weer een groot toernooi. De nederlaag tegen Rusland kwam hard aan.
Er is voor het Oranjelegioen nog maar één heel klein lichtpuntje: Guus is ook een Nederlander. Maar wel een Nederlander die de Europese droom van zijn collega Marco uiteen heeft laten spatten. Doelpunten van Dmitri Torbinski en Andrei Arsjavin in het tweede deel van de verlenging zorgden voor de uitschakeling van het Nederlands elftal. Niemand had verwacht dat de ploeg van bondscoach Marco van Basten in Bazel zou struikelen. We waren immers ongeslagen gebleven in de groepsfase.

Opbergen en over twee jaar weer te voorschijn halen FOTO:SASKIA.

Oranje won met overtuiging van wereldkampioen Italië en zette ook Frankrijk en Roemenië aan de kant. Gelukkig kon voetbalanalist Johan Cruijff het bij de NOS uitleggen: “Je zag dat Oranje op het einde op het tandvlees liep. De Russen zijn net begonnen aan de competitie en dus nog fris. Rusland speelde uitstekend voetbal. Het is een uitstekende ploeg, een waardige tegenstander. Ze voetbalden heel goed.“

 Opbergen en over twee jaar weer te voorschijn halen FOTO:SASKIA.

Middenvelder Rafael van der Vaart hoorde ik na afloop zeggen: “,We waren vandaag gewoon niet goed genoeg om van de Russen te winnen''. Een duidelijke conclusie waar we het mee zullen moeten doen. Wat rest zijn de mooie herinneringen: Italië 3-0, Frankrijk 4-1.

Er blijft nog genoeg te vieren over.FOTO :SASKIA.

Gelukkig zijn er nog genoeg andere feestjes om te vieren.

Geen opmerkingen: