dinsdag 10 juni 2008

Spectaculair begin Oranje

Euro 2008.Stiphout - Het was gisteren stil op straat zag Nellie toen zij op weg ging naar haar koorrepetitie. Nederland speelde zijn eerste wedstrijd van het EK 2008 tegen regerend wereldkampioen Italië en iedereen (nou ja bijna iedereen) zat voor de buis gekluisterd.

Het feest kan beginnen.

Niemand kon toen vermoeden dat de wedstrijd zou eindigen in 3-0 in ons voordeel. De doelpunten van Ruud van Nistelrooij, Wesley Sneijder en Van Bronckhorst illustreerden de klasse van het Nederlands elftal. Het mooiste doelpunt viel na een halfuur voetballen. Giovanni van Bronckhorst trapte eerst de bal van de eigen doellijn en stoomde daarna meteen op om een diepe voorzet op Dirk Kuijt te geven. Die kopte de bal voor het doel waar Wesley Sneijder de bal onhoudbaar achter de Italiaanse doelman pegelde.

 Het feest kan beginnen r.

Toen Nellie terugkwam van de koorrepetitie zal het oranjefeest ongetwijfeld in volle gang zijn geweest. Iedereen was trotst en blij.

Het feest kan beginnen r.

Zelfs Nederlands meest bekende voetbalkenner Johan Cruijff, die in de aanloop naar de wedstrijd nogal kritisch was over de aanpak van zijn vriend bondscoach Marco van Basten, was na afloop trotst op de spelers. Dat zei hij in zijn analyse bij de NOS tegen Van Basten: "Natuurlijk ben ik trots, met zo'n resultaat tegen de wereldkampioen." De bondscoach reageerde heel gevat met: “Je kunt dus wél van Italië winnen”

 Het feest kan beginnen.

Deze foto's kwamen van Nellie. Waarvoor dank. Heb jij ook foto’s van het oranjespektakel in jouw omgeving? Stuur ze dan op.

Geen opmerkingen: