maandag 11 februari 2008

Twee stokende zussen


Poulseur – Els is inmiddels een expert als het op vuurtje stoken aankomt. Thuis moet ze zich nog behelpen met een vuurkorfje, maar in de royale tuin van Le Moulin de Poulseur heeft ze de beschikking over een forse stookplaats. Met kleine stukjes hout en twijgjes bouwt ze een soort piramide met boven op een aanmaakblokje. Het duurt ongeveer een half uurtje voordat het vuur goed brandt, maar dan is er ook een vlammenzee ontstaan van jewelste. Tot laat in de avond genieten we van een prachtig vuur in de tuin. Het dient meteen ook als sfeervolle terrasverwarming.

 De beide vuurliefhebbende zussen leggen een fors vuur aan in de tuin van Le Moulin de Poulseur. Ad ontbreekt zijn werkzaamheden in de tuin even om naar de verrichtingen van zijn vrouw en haar zus te kijken.

Thuis wordt de tuin nog gezien als het clichématige verlengstuk van de woonkamer. In Le Moulin de Poulseur is daar geen sprake van. Hier heeft de tuin de afmeting van een klein park. Daar hoort geen kacheltje of vuurkorfje uit het tuincentrum bij. Daar hoort een echte stookplaats bij waarop een stevig vuur kan worden gestookt. Corien is al net zo gek op vuurtje stoken als haar zus. De beide vuurliefhebsters hebben zich zaterdag weer heerlijk uitgeleefd.

Geen opmerkingen: