vrijdag 22 februari 2008

Liever kaal dan pluizenbol


Delft – Vrouwen houden van echt. Mannen die nep zijn vallen door de mand. Dat is een conclusie die je kunt trekken uit het onderzoek dat shampoomaker Andrélon liet uit uitvoeren onder Nederlandse vrouwen en mannen. Voor 36 procent van de vrouwen is een man met steeds dunner wordend haar niet minder aantrekkelijk. Mannen die proberen hun kalende schedel te camoufleren door het resterende haar over de kale plekken te kammen, kunnen overigens niet meer rekenen op aandacht van een vrouw. Meer dan 88 procent van de vrouwen zegt liever een kale man te zien, dan eentje die camoufleert.

Liever kaal dan pluizenbol.
Deze foto komt van de flickr! van Corien.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen steeds vrouwelijker met hun haar omgaan. Een derde van de mannen vindt hun dag pas goed als ook hun haar goed zit. Uit het onderzoekt blijkt dat 39 procent van de mannen om die reden elke dag zijn haar wast en 10 procent föhnt het daarna ook nog. Een zelfde aantal mannen verft zijn haar, aldus de onderzoekers. Uit hetzelfde onderzoek blijkt verder dat 69 procent van de vrouwen last heeft van pluizig haar. Met name in de winter hebben veel vrouwen een pluizenbol. Dat is nu jammer want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat Nederlandse mannen nu juist lang steil haar bij vrouwen heel sexy vinden.
Misschien denk je nu: “Ach wat kan het schelen. Het is maar haar”. Dat is een dan een misvatting. Volgens de onderzoeker letten mannen (76%) en vrouwen (90%) juist veel op het haar van anderen. Haar doet er toe.

Geen opmerkingen: