dinsdag 12 februari 2008

Elke dag is anders


Delft – De dag is niet alleen de tijd die de aarde nodig heeft voor een volledige omwenteling, het is ook een gratis dagblad. Beide zijn elke dag anders. De eerste verandert langzaam door de opwarming van de aarde. De krant DAG heeft vanaf vandaag ook een ander gezicht.

De krant DAG heeft vanaf vandaag ook een ander gezich.

De vormgeving is na een aantal experimenten eindelijk wat rustiger geworden. De gele balkjes zijn verdwenen en het ziet er nu allemaal wat meer als een krant uit. Het een en ander is het resultaat van twee recente lezersonderzoeken. DAG wil rustiger en subtieler ogen door gebruik van minder felle kleuren en een wat minder vet lettertype. Op de eerste pagina’s is nu ruimte voor een nationaal en internationaal nieuwsoverzicht. De redactie van DAG werkt daarvoor samen met die van de Volkskrant.

 Op de eerste pagina’s is nu ruimte voor een nationaal en internationaal nieuwsoverzicht.

Meer ruimte voor nieuws was een van de wensen die de DAG-lezers in het onderzoek kenbaar maakten. Ik neem de DAG altijd mee als ik in de supermarkt kom en lees hem dus niet dagelijks. Vandaag telde de krant 24 pagina’s, waarvan drie hele advertentiepagina’s, drie halve en een kwart advertentiepagina. Er wordt dus nog steeds niet veel geadverteerd in de gratis krant.

Geen opmerkingen: