zondag 10 februari 2008

Ons excuus is brocante


Herve – Voor een bezoek aan Herve, het stadje in de provincie Luik, heb je geen excuus nodig. Deze parel in het Land van Herve vind je in het oosten van België. De streek wordt niet alleen begrensd door de Duitse en de Nederlandse grenzen, maar ook door de rivieren Maas en Vesder.

Op de brocantemarkt in Herve.

Het plaatsje is wellicht nog wel het bekendst door de Herfse kaas. Dit vierkante kaasje dat wij thuis altijd oneerbiedig stinkkaas noemen, wordt al sinds de 15de eeuw gemaakt in het Land van Herve en heeft inderdaad een indringende geur. Mocht je op Tweede Paasdag in de buurt zijn, ga er dan zeker even langs. Op die dag vindt de Cavalcade plaats. Het is een carnavalstoet waarbij alle wagens door paarden getrokken worden. De Cavalcade wordt al sinds 1880 georganiseerd.

Op de brocantemarkt in Herve.

Je ziet er zijn genoeg excuses op er eens heen te gaan, maar nodig is dat niet wat het is een heel leuk plaatsje. Gisteren bezochten Ad & Els en Corien & ik Herve. Wij hadden wel een excuus. Wij reisden erheen om de jaarlijkse brocantemarkt van Herve in de Hall de Criees te bezoeken. De grote sporthal van het plaatsje is twee keer per jaar (in februari en september) het centrum van de handel in antiquiteiten, brocante en andere verzamelobjecten.

Geen opmerkingen: