woensdag 6 februari 2008

Op de pedalen


Delft – Het is er niet echt goed weer voor, maar tussen de buien door zou ik toch maar even op de fiets klimmen om wat omfietswijn in te slaan. Er valt weer wat te halen voor de wijnliefhebbers. Albert Heijn is terecht trotst op het grote aantal vermeldingen dat de AH-wijnen krijgt in de boekjes van de kenners. In de Wijnalmanak en de Supermarktwijngids van dit jaar heeft de supermarkt de meeste vermeldingen van omfiets- of sterwijn. Deze week hebben ze daarom een aantal van die wijnen in de aanbieding met 25 procent extra korting. Daarmee komen ze dan ook in aanmerking voor het ODD-omfietswijnpredikaat: minder dan 3 euro.

ODD-omfietswijnen : L’Enclave des Papes Côtes du Rhône Villages en de Moncaro Sangiovese 2006.

Het gaat om L’Enclave des Papes Côtes du Rhône Villages en de Moncaro Sangiovese 2006. Inderdaad van Sangiovese maken ze in Italië chianti. Dan heb je ook meteen een idee hoe hij smaakt. Vrolijk en fruitig, net chianti. Lekker bij de pasta. De Franse wijn die ik als eerste noem is altijd al een omfietswijn. Hij kost immers €2,99 ,maar is nu met de extra korting slechts €2,24 en de Italiaan kost normaal €3,99 en dat is nu €2,99. Fietstassen leeg maken en op de pedalen.

Een aantal lezers van ODD/OG is gratis abonnee op het ODD-Wijnalarm. Dat betekent dat je een mailtje krijgt als er een omfietswijn is te halen. Wil jij ook een ODD-Wijnalarm? Meld je dan hier

Geen opmerkingen: