dinsdag 16 oktober 2007

Real Time in Londen


Londen – Als mensen iets opmerkelijks in de stad zien dat ze niet kunnen verklaren, hoor je al snel: “Het zal we kunst zijn”. Ze hebben vaak gelijk, maar niet altijd. Dat blijkt in Londen. De opvallende reusachtige zwemmer op een van de oevers van de Thames wordt ook vaak voor kunst aangezien. De man borstcrawlt door Potters Field met op de achtergrond de Tower Bridge. Op zijn schouder en heup zie je een tatoeage.

Is dit kunst?.

Het gaat om de tatoeage. Het is namelijk niet als kunst – hoewel het erg kunstig is – bedoeld. Het is een reclame-uiting waarin Discovery Channel aandacht vraagt voor zijn realty show ‘London Ink’. Op kenmerkende plekken in de Engelse hoofdstad zijn grote getatoeëerde lichamen te zien. Op Vicoria Street Station ligt een beeld van meisje in heupbroek met een dergelijke huidversiering.

 Op Vicoria Street Station ligt een beeld van een meisje in heupbroek met een dergelijke huidversiering.

In ‘London Ink’ wordt Louis Molloy, de man die de beroemde ‘guardian angel' tatoeëerde op de rug van voetballer David Beckham, gevolgd. Samen met drie van de beste tatoeage artiesten van het Verenigd Koningkrijk wil hij de meest besproken tatoeage studio van het land runnen. Het programma interesseert me niet, maar de advertentie op de oever van de Theems vond ik wel aardig.

Filmpje

Geen opmerkingen: