donderdag 4 oktober 2007

Niet voor puriteinen

Delft – Enclave des Papes, Côtes du Ventoux is niet alleen lekker voor vrolijke gevulde kardinalen. Alleen puriteinen drinken water bij de maaltijd en ook wij leken smullen graag van vrolijk rood fruit, pittige kruiden en een ondeugend tikkeltje tannine. Ik drink hem altijd graag koel. Al eerder heb ik deze wijn van supermarkt Albert Heijn bij jullie aanbevolen als omfietswijn. Normaal staat de fles voor €2, 89 in het schap bij de grootgrutter, maar deze week is hij slechts €2,49. Dus geen omfietswijn, maar superomfietswijn. En als je er dan toch bent, neem dan meteen ook een voorraadje Domino de Fontana Tempranillo. Normaal staat deze Spanjaard in het schap voor €3,69. Een omfietswijn voor de ruimere beurs. Want deze wijn zit vol dik donker fruit, wat peper, specerijen en likeur, maar is toch slank en helder. Deze week staat hij in het schap voor €2,99 en voldoet daarmee ook aan mijn veel strenger norm voor omfietswijn.
Er zijn deze week heel wat omfietswijnen te vinden in de winkels en supermarkten. Het is nu dus omfietswijninkoopweek.

De fietstassen dus vol laden en daarna weer snel naar huis om te lossen. Vervolgens niet de fiets in de schuur zetten, maar meteen doorrijden naar de lokale Plusmarkt. Ook daar zijn een aantal omfietswijnen te halen. Je hebt daar wat meer tijd voor, want deze aanbieding duurt nog tot zaterdag 13 oktober. Eerst maar een witte: Tierra Buena Chardonnay. Maar ook de rode, Cabernet Sauvignon, Merlot en Malbec zijn nu 2 halen, 1 betalen en komen daarmee in aanmerking voor omfietswijn. Twee stuks van deze heerlijke Argentijnen voor €4,89. Er zijn in de Plus ook Franse omfietswijnen. Château Rouvière Minervois twee voor €5,24. Er is ook Italiaanse omfietswijn in deze supermarkt. Twee flessen Adriatico Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico zijn nu €5,54. Heerlijke witte wijn vol appeltjes, peertjes, citrus en een snufje kruiden. Er is ook Italiaans rood. Twee flessen Mosaico March Sangiovese kosten nu €4,49. Benoem dit tot je huiswijn en je hebt altijd een fles vol kersen en bessen klaar staan om de maaltijd te begeleiden.
Als je dit thuis allemaal een plaatsje hebt gegeven, kun je ook nog naar de Hema fietsen. Daar zijn deze week een aantal wijnen in de aanbieding, waardoor ze onder de drie eurogrens voor omfietswijn komen. Sommige komen zelfs onder de twee euro. De Hema maakt gebruik van het stersysteem van wijnkenners Harold Hamersma en Hubrecht Duijker. Hun nieuwe wijnalmanak ligt al in de winkel. Om het de klanten makkelijk te maken, heeft de Hema om de hals van de flessen die door dit tweetal met een ster werd bekroond een label gehangen. Jullie vinden de Vina Ducaro (€1,91) zo nog makkelijker.

Een aantal lezers van ODD/OG is gratis abonnee op het ODD-Wijnalarm. Dat betekent dat je een mailtje krijgt als er een omfietswijn is te halen. Wil jij ook een ODD-Wijnalarm? Meld je dan hier

Geen opmerkingen: