dinsdag 2 oktober 2007

Ballerina Sietske


Helmond – Alle kinderen houden van dansen. Kleindochter Sietske doet dat ook, maar zij is verzot op een specifieke dansvorm: ballet. Vorige week gingen Corien & ik mee naar een les van onze kleindochter. Zus Benthe mocht ter gelegenheid hiervan ook meedoen van dansjuf Susan. Het unieke van ballet is dat je overal ter wereld hetzelfde leert op ballet. Het zijn oude academische technieken die Sonja uitlegt en aanleert aan haar jeugdige ballerina’s. Grappig om een meisje van vier jaar – jongentjes zitten kennelijk niet op ballet – te horen vertellen over de eerste of tweede positie.

Dansjuf Susan doet het voor. De leerlingetjes doen het min of meer na. Sietske staat voor zus Benthe. De enige zonder danspakje.

De meisjes zijn nu o.l.v. de juf bezig te oefenen voor een heuse uitvoering. Het kostte geen enkele moeite om de choreografie van de oefening te doorgronden. De juf brengt ze op speelse wijze de regels van de kunst bij en de kinderen genieten er erg van. Veel van de meisjes zijn vooral gecharmeerd van de geweldige spiegelwand waarvoor ze dansen. Jezelf zien dansen, behoort voor hen tot de grote attracties van de dansles.

Geen opmerkingen: