donderdag 18 oktober 2007

“Geschiedenis is leuk”


Delft – De opening van de ‘De Week van de Geschiedenis’ vond vorige week plaats in Museum het Prinsenhof. De opening werd verricht door presentatrice Corine Boon van het RTL4-programma ‘Eigen Huis en Tuin’. De keuze voor de opening op deze historische plek ligt voor de hand. De keuze voor woonspecialiste Boon wordt duidelijk als blijkt dat het thema dit jaar 'Wonen in Nederland' is. Ook de vader des vaderlands komt naar zijn eigen woning om mee te werken aan deze feestelijke gebeurtenis. Hij doet dat door van een briefje te lezen: Hierbij verklaar ik de Week van de Geschiedenis geopend.”
 In Delft organiseert het Legermuseum een historische rondleiding en geeft Erfgoed Delft tijdens bijeenkomsten uitleg hoe je de geschiedenis van je huis kunt achterhalen. De week loopt tot 20 oktober..

Corien vond het een heel ludieke gebeurtenis. “Geschiedenis is leuk”, zegt ze enthousiast, “zeker in ons museum. We proberen met allerlei leuke en interessante projecten volwassenen en kinderen te interesseren voor de Nederlandse geschiedenis. Ik denk dat we dat erg goed doen, want ik spreek eigenlijk alleen maar enthousiaste mensen na afloop van een museumbezoek.”
Ook de opening was erg leuk opgezet. Er was ook meteen weer wat op te steken bij een lezing over de bijzonderheden van het wonen in de zestiende eeuw. De wijsheid werd op de opening vertegenwoordigd door een echte uil. Toen Corien de vogel even wilde aaien, draaide het dier juist de kop weg. Er was ook zoveel te beleven in het Prinsenhof. Er is nog meer deze week in Delft. Het Legermuseum organiseert een historische rondleiding en Erfgoed Delft geeft tijdens bijeenkomsten uitleg hoe je de geschiedenis van je huis kunt achterhalen. De week loopt nog tot en met 20 oktober.

Geen opmerkingen: