vrijdag 26 oktober 2007

Foto’s om te verzamelen


Delft – Om te fotograferen behoef je slechts goed om je heen te kijken. Daar behoef je niet eens ver voor te reizen. Hoewel dat wel helpt natuurlijk. Maar ook dichtbij is er genoeg op de kiek te zetten. Er zijn mensen die als ze uit eten gaan het gerecht dat voor hen op tafel verschijnt eerst op de foto zetten alvorens ze daar de tanden inzetten. Ze hebben op die manier door de jaren heen zo een indrukwekkende collectie lekkers op de plaat verzameld. Ongetwijfeld leveren al die foto’s goede herinneringen op aan gezellige diners. Je zou er ongetwijfeld een fotosite mee kunnen vullen die heel wat bezoekers trekt. Mensen zij nu eenmaal dol op lekker eten. Ik ken ook mensen die potjes jam, potjes mosterd of standbeelden op de plaat zetten.

 Vooral de kleine digitale cameraatjes die makkelijk in een broekzak of damestasjes kunnen, maken het makkelijk om bijna ongezien te fotograferen.

Ook dat levert natuurlijk op de den duur een indrukwekkende collectie op. Standbeelden die verhalen van de plaatsen en plekken die je hebt bezoekt. Potjes jam of mosterd die je herinneren aan de lekkernijen die je op reis door de wereld aantrof. Toch wordt het digitale fototoestel nog het meest gebruikt op reis. Vooral de kleine digitale cameraatjes die makkelijk in een broekzak of damestasjes kunnen, maken het makkelijk om bijna ongezien te fotograferen. Als je dan zelf ook nog het onderwerp van de fotograaf bent, levert dat ook meteen weer een leuk plaatje op.

Geen opmerkingen: