maandag 1 oktober 2007

Alom complimenten voor reünie


De Mortel – Na afloop van de Neven & Nichtendag in De Mortel was afgelopen zaterdag de algemene conclusie: Marie-Louise & Piet hebben het voortreffelijk georganiseerd. Een gedeelte van de bedrijfsruimte van het bedrijf van Piet was door hen omgetoverd in een gezellige feestzaal met zitjes. Neef Ronnie rekende uit dat inmiddels elf jaren waren verstreken sinds de vorige reünie bij Bas & Janneke.

Piet & Marie_Louise heetten alle gasten hartelijk welkom.FOTO: CORIEN

Ook deze keer was de opkomst heel royaal. Slechts een enkeling moest vanwege dwingende redenen verstek laten gaan. Anderen hadden grote moeite gedaan om er te zijn. Tante Gé was ondanks haar respectabele leeftijd toch naar de reünie gekomen en neef Piet had zelfs de moeite genomen om er voor over te komen uit Canada. Het gezelschap neven en nichten was dus behoorlijk compleet.

De groepsfoto in de tuin van Marie_Louise & Piet.

Marie-Louise & Piet hadden ook voor een leuk programma gezorgd. Ze had een touringcar gehuurd die ons – zo nu en dan voorzien van commentaar van Piet – door de Brabantse en Limburgse peel voerde langs alle mooie plekjes. Slechts het weer liet een tikkeltje verstek gaan. Reeds in de bus kwam de gesprekken volop op gang. Je zou verwachten dat de gesprekken voornamelijk over ‘vroeger’ zouden gaan. Maar juist ook de toekomstplannen van iedereen kwamen aan bod. Iedereen bleek nog volop plannen te hebben. Ook de kinderen en kleinkinderen waren natuurlijk ruim onderwerp van gesprek.

Ook in de bus was er natuurlijk al ruimschoots gelegenheid om weer eens lekker bij te kletsen FOTO:Pieter JAN.

De rit voerde ons niet alleen langs de mooie plekjes, maar ook langs de plaatsen waaraan herinneringen kleefden, De kreten "O, ja toen” en “Weet je nog” waren dan ook niet van de lucht. Maar ook tijdens de rit bleek dat er nog steeds plannen voor de toekomst zijn. We kwamen langs de plek waar Jan & Will bouwen en langs de plek waar het nieuwe huis Piet & Marie-Louise wordt gebouwd. “Maandag komen de rietdekkers”, merkte Piet trots op.

Het buffet was heerlijk en iedereen liet het zich goed smaken.

Eenmaal weer terug op onze startpositie wachtten ons een heerlijk warm en koud buffet. Voordat we daar aan begonnen, moest natuurlijk eerst de groepsfoto van het gezelschap worden genomen. Helaas staan Bas & Janneke er niet op. Die waren op dat moment juist even hun hotel aan het bespreken. Het zwakker wordende licht maakte uitstel niet mogelijk. Daarna was er nog wel volop tijd om te genieten van de kostelijke maaltijd die voor ons was bereid. Onder het genot van een glaasje bier of wijn kwamen de tongen helemaal los.

Gezellig babbelen.

Het werd zo gezellig dat de laatste gasten pas tegen middernacht het zaaltje verlieten. Een groot compliment dan ook aan de organisatoren van deze reünie Piet & Marie-Louise. Bij het weggaan zei Ronnie dat hij hoopte dat het niet opnieuw elf jaar zou duren voordat er weer een reünie zou worden gehouden. “Desnoods organiseer ik zelf”, zei hij opgewekt.

Voor de reünisten die graag een grote groepsfoto willen downloaden om af te drukken kan dat. Klik daarvoor hier.
Er staan ook foto’s van de reünie op de fotosite van Pieter Jan of het blog van Nellie.

Geen opmerkingen: