vrijdag 3 maart 2006

Winterweer zorgt voor overlast


Delft – We dachten dat we er vanaf waren, maar dat blijkt een misvatting te zijn. De sneeuw heeft opnieuw het landschap een winters aanzien gegeven. De sneeuwval en gladheid hebben ook het weg- en treinverkeer opnieuw parten gespeeld. Vooral donderdagmorgen stonden er veel auto’s in de file. De NS en enkele busmaatschappijen lieten verstek gaan. Zij hielden hun voertuigen op een aantal plaatsen binnen.

”Els

Woensdagmorgen was het nog wel aardig. Corien en Els brachten door de witte wereld te voet een geleende pan terug naar Monique. Het zag er naar uit dat het wel mee zou vallen. Corien & ik reden aan het eind van de morgen over sneeuwvrije wegen weer naar Delft.
Toch waarschuwde de ANWB ‘s avond al weer voor grote drukte in de donderdagochtendspits. De nieuwe sneeuw en de opvriezende sneeuw van woensdag maakten de wegen spekglad. Gewaarschuwd door de problemen van een dag eerder en de voorspelde sneeuwval vertrokken veel mensen eerder, waardoor de ochtendspits al vroeg zijn intrede deed. Bob & Saskia merkten het ook. Ze deden ruim twee uur over de autorit naar Delft. Even voor half zeven stonden op de snelwegen dertien files, aanzienlijk meer dan normaal. Kort na acht uur hoorde Saskia op de autoradio dat het was opgelopen tot 78 files met een totale lengte van ruim 350 kilometer. Saskia bleef met de kinderen in Delft, Bob ging door naar Amsterdam. Ondanks het feit dat op de A4 tussen Delft en Amsterdam het verkeer over een lengte van 20 kilometer vaststond, kwam hij nog wel op tijd op zijn vergadering.
In de avondspits bleven grote problemen, zoals die zich op woensdagavond voordeden, uit.

Geen opmerkingen: