zaterdag 18 maart 2006

Ietsje minder


Veldhoven – “Dat is een handig”, merkte Corien afgelopen zondag op, “een schoondochter die een cursus knippen heeft gedaan”. Corien was die week naar de kapper geweest, maar ontevreden over enkele details. Saskia begreep meteen wat ze bedoelde en fikste het voor haar. Het is belangrijk dat je goed kunt communiceren met je kapster.

Saskia fikst het haar van Corien.

Met haar Delftse kapster communiceert Corien wat moeilijk. Dat merkte ze de laatste keer opnieuw. Na het knippen, nam de kapster ook haar ogen onder handen. Met een dun potloodje bracht ze wat lijn aan. Zo ook deze keer. Na de behandeling vroeg de vriendelijke kapster of het goed was.
“Het mag wel wat dunner”, vond mijn vrouw.
De kapster knikte en nam opnieuw haar potloodje ter hand en bracht nog wat meer lijn aan. Ze keek daarna tevreden naar Corien.
“Ik zei dat het was minder dik moet zijn”, legde Corien nog eens geduldig uit.
De kapster knikte begrijpend en bracht met het potloodje nog meer lijnen aan. Corien zag er met de dikke zwarte lijnen boven haar ogen onheilspellend uit. Priemend keek ze naar zichzelf in de spiegel.
“Ik kan zo de straat niet op. Ik ben bang dat de kinderen dan beginnen te huilen”, grapte ze tegen de kapster. Die begreep er niets van en wilde juist opnieuw het potlood ter hand nemen. Waarom wilde deze mevrouw opgemaakt worden al een vogelverschrikker? Haar baas bracht uiteindelijk helderheid. In het Turks legde hij uit dat het juist minder moest zijn. Met een verontschuldigende glimlach verwijderde het meisje de overtollige opmaak.

Geen opmerkingen: