zondag 15 januari 2006

Wentelteefjes


Veldhoven – Wentelteefjes zijn jummie, zeker als het koud is en vooral als je er zelf suiker en kaneel op mag doen!

Dieuwertje en Emma zijn dol op wentelteefjes.

Hebben jullie ook zin? Dan zijn hier de ingrediënten en de bereiding.

Ingrediënten
8 sneetjes oud witbrood
2½ dl melk
2 eieren
1 theelepel kaneel
25 gram suiker
kaneel
boter
basterdsuiker

Bereiding
Klop in een kom de eieren met kaneel en suiker.
Roer er vevolgens de melk door.
Snijd de korstjes van het brood en laat de sneetjes in het melkmengsel weken, tot ze geheel doordrongen zijn van het vocht.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de sneetjes langzaam aan beide kanten lichtbruin.
Serveer de wentelteefjes warm met basterdsuiker en kaneel bestrooid.

Een bijdrage van Saskia

Geen opmerkingen: