dinsdag 3 januari 2006

Fotograferen doen we samen


Houyet - Tijdens ons verblijf in België komen we tot de ontdekking dat we nogal wat gemeen hebben. Dan doel ik niet alleen op het gemeenschappelijk verleden, de kinderen en kleinkinderen. Er is nog veel meer. Iedereen blijkt een grote voorliefde voor wandelen te hebben. Daar moet ik dan wel bij op merken dat sommige die wandelinteresse voornamelijk benutten om in één dag zo veel mogelijks winkels te bezoeken.

Nellie maakt graag gebruik van het bestaande licht.

Een andere zaak die we gemeen hebben is de fotografie. Nellie, Pieter Jan, Ad, Monique, Adrie en Frans knippen graag een plaatje. Zodra we dus een bezienswaardigheid ontdekken, komen er meteen een aantal camera’s te voorschijn en worden er vanuit allerlei standpunten opnamen gemaakt.
De laptops snorren naast elkaar op de tafel in de eetkamer.

Nellie vermijdt zoveel mogelijk de flits en maakt graag gebruik van bestaand licht. Zij heeft daar voor een klein statief bij zich. Later zoeken we achter de computer de beste foto’s uit. We vergelijken opnamen en bespreken de plaatjes.
Kijk eens naar het vogeltje.

In Dinant hebben we inmiddels een aantal foto’s laten afdrukken en ook op ODD zijn al een aantal prentjes gepubliceerd. De gezamenlijke hobby levert ook aardige plaatjes achter de schermen op. Zo gingen de camera’s op statief voor de groepsfoto’s. Eerst was voor de fotosessie de zitkamer gedeeltelijk ontruimd, zodat er ruimte kwam voor de fotografen en de ‘modellen’. De resultaten zagen jullie gisteren op ODD.

Geen opmerkingen: