vrijdag 27 januari 2006

De eenzame berg


Veldhoven - Hobbits houden van lekker eten en zijn weinig avontuurlijk aangelegd. Natuurlijk is er een uitzondering. Bilbo Balings is de uitzondering, al weet hij dat zelf nog niet. Op een dag komen er dertien dwergen, vergezeld door de beroemde tovenaar Gandalf, bij Bilbo om een feestje te vieren in zijn hobbithol. Het is een afscheidsfeestje. De volgende dag gaat de groep op reis naar de Eenzame Berg om een schat te zoeken. Tot zijn grote schrik stelt Gandalf voor dat Bilbo meegaat als het veertiende lid van de expeditie. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, reusachtige wolven, spinnen, aardmannen en niet te vergeten de oude draak Smaug. Nienke weer daar inmiddels alles van. Zij leest samen met haar pappa het boek van Tolkien. Ze maakte deze tekening van het verhaal.

Nienke maakte een tekening van de eenzame berg waar Bilbo naar een schat gaat zoeken. Bilbo staat boven op de berg, de andere figuurtjes zijn dwergen die hem helpen. In de lucht vliegen krassende kraaien. De groene stalen geven aan, dat aan die kant van de berg de schat ligt.

Saskia licht in een mailtje de tekening toe:”Nienke maakte een tekening van de eenzame berg waar Bilbo naar een schat gaat zoeken. Bilbo staat boven op de berg, de andere figuurtjes zijn dwergen die hem helpen. In de lucht vliegen krassende kraaien. De groene stalen geven aan, dat aan die kant van de berg de schat ligt.”

Geen opmerkingen: