maandag 2 januari 2006

De laatste avond van 2005


Houyet - Gewaarschuwd door het KNMI voor sneeuwstorm en ijzel vertrokken we afgelopen vrijdag reeds om halfelf i.p.v. twaalf uur. Dat bleek later een verstandige beslissing. In de Ardennen kwam het autoverkeer door de zware sneeuwval (10 tot 15 cm) bijna tot stilstand. Wij zaten toen echter al hoog en droog op onze bestemming. De volgende dag bleek alle sneeuw al weer bijna helemaal verdwenen en was de temperatuur ook weer tot enkele graden boven nul gestegen. We konden dus op ons gemak de laatste inkopen doen in Beauraing.

De dames

Wat doet een groep familieleden op de laatste avond van het jaar. Ze kijken terug en tellen hun zegeningen. Ze komen zo gezamenlijk tot een conclusie die ze individueel natuurlijk al veel eerder hadden getrokken. Ze mogen dankbaar zijn! Het gaat goed met kinderen en kleinkinderen. Er is getrouwd, er is weer een nieuwe kleinkind geboren en een ander is aangekondigd. Reden te meer om dankbaar terug te zien op 2005. Dat is wat een groep papa’s en mama’s en opa’s en oma’s doen op oudejaarsavond.

De heren

Maar deze groep in België doet nog veel meer ze maken foto’s. Daar besteden ze zelfs ruim een uur van de avond aan. Eerst foto’s van de diverse paren en daarna nog wat groepsfoto’s. We hadden besloten om deze avond sjiek door te brengen. Dat betekende voor de heren smoking of een andere feestelijke combinatie. De dames gingen in het lang. Zij zagen er zoals jullie zien dan ook prachtig uit. De meubels gingen aan de kant en de statieven kwamen te voorschijn. Het was soms wat verwarrend als vier fotografen tegelijk de aandacht van de modellen vroegen, maar het bleek een gezellige bezigheid. Zo gezellig dat we op nieuwjaarsmorgen nogmaals een sessie hebben gedaan, toen bleek dat niet alles er helemaal uitzag zoals we wilden.

De papa’s & mama’s en opa’s & oma’s.

Op de wisseling van het oude en het nieuwe jaar gingen de champagneflessen op en vulde de kamer zich met zoenen en wensen. Daarna verdwenen we in de Belgische nacht om met ons vuurwerk al die goede wensen te onderstrepen.
Vanuit België wensen we alle mensen die ons dierbaar zijn het allerbeste voor 2006.

Geen opmerkingen: