vrijdag 27 januari 2006

De groene plant


Delft – Een paar keer per week worden wij gebeld door een van de kleinkinderen. Als ze vinden dat ze iets te melden hebben, bellen ze op. Gisteren was het Dieuwertje die meldde dat ze twee giraffes had gemaakt van duplo. Een feit waarvan ze vond dat opa dat zeker moest weten. In een kort gesprekje verneem ik dan de kleur en de grote en spreek mijn bewondering uit. Ook Emma kwam nog even aan de lijn. Zij heeft nog niet zo veel te melden, maar doet gewoon graag mee aan het telefoonritueel. Benthe belde ons vorige week vrijdag op met de mededeling dat ze op het punt stond te stad in te gaan.
“Wat gaan jullie daar doen?” vroeg oma.
“We gaan een groene plant kopen. Voor op het plekje van de kerstboom”, lichtte onze kleindochter toe.

De groene plant komt boven de dames uit.

“Aha, van de reclame kerstboom eruit, kamerplant erin, begreep oma.
Benthe kende de reclameleus niet, maar vond het een aardig idee van oma. Daarna kwam ook Sietske nog even aan het apparaat. Ze babbelde eerst met oma en vroeg daarna naar opa. Ik begreep dat iedereen al met de jas aanstond en hoorde haar pappa vragen: “Zullen we gaan?”

De plantjes van de meiden.

“Ik ben nog niet klaar met opa praten”, antwoordde de kleine meid kordaat. De volgende dag belden de kleindochters weer op om het resultaat van de zoektocht naar een plant te melden. Benthe vertelde dat ze niet alleen een groene plant hadden gekocht, maar dat zij en haar zusje allebei een plant met bloemen hadden gekregen. Ze omschreef de plant zo goed dat wij meteen begrepen dat het om een orchidee ging.“We sturen wel een foto”, beloofde ze spontaan.
De foto’s zijn zoals jullie zien inmiddels gearriveerd.

Geen opmerkingen: