zondag 20 november 2005


Zo muzikaal


Elk jaar worden er door de diverse scholen allerlei zoals het zo mooi heet 'buitenschoolse activiteiten' georganiseerd. Een van deze activiteiten blijkt een zelfs landelijk karakter te hebben en wordt georganiseerd door de leerkrachten Franse Taal op de diverse middelbare scholen. Uiteindelijk moet dit resulteren in een landelijke finale later dit schooljaar. Natuurlijk gaat het hierbij om promotie van de Franse taal!! Door er de nodige muziek in te verwerken krijg je schitterende avonden met een leuk wedstrijdelement.

Afgelopen donderdagavond was het zover. Via Nellie hadden we te horen gekregen dat onze jongste dochter Marlotte zich had ingeschreven voor deze 'Chanson avond' op het Dr. Knippenbergcollege. Zowel Marlotte als Anne-Sofie zijn leerling op het atheneum van deze zeer actieve en goede school in Helmond.
Anne-Sofie zingt Mon Essentiel.Ook Anne-Sofie had zich (samen met medeleerlinge Anneloes) ingeschreven met het prachtige en zeer zeker mooi uitgevoerde duet "Mon essentiel" van Emmanuel Moiré. Waarbij de begeleiding werd verzorgd door Anne-Sofie zelf op de gitaar. De programmering van de avond met in totaal twaalf deelnemers was dusdanig uitgevallen dat Marlotte de avond, maar dan ook echt als eerste deze avond mocht openen. Keurig gezeten op een hoge kruk, microfoon in de hand en zo zenuwachtig als wat, begon de (begeleidende) CD met de intro van het prachtige lied "L'Hymne á l'amour'" (oorspronkelijk van Edith Piaf, maar nu in de uitvoering van Josh Groban)... Was er bij de start nog de nodige achtergrond rumoer... het werd steeds stiller in de aula van het Dr knippenbergcollege.

Marlotte zingt het lied L'Hymne á l'amour ontroerend mooi.

Het einde van het prachtige lied werd afgesloten met een terecht daverend applaus uit de zaal. U begrijpt het natuurlijk al, bij de prijsuitreiking, waarbij alle deelnemers, voorzien van een bloemetje en een begeleidend praatje van de jury, op het podium waren samengebracht, werd onze dochter Marlotte uitgeroepen tot winnaar van deze avond. Gevolg was dat ze nog een keer mocht! Nu gelukkig wat losser, maar dusdanig onder de indruk van de overwinning werden er stiekem met een glimlach wat woordjes overgeslagen. Een kniesoor die daar echter op lette. De avond werd afgesloten met heel wat felicitaties.

Dat belooft wat voor de landelijke finale 'Franse chanson' voor middelbare scholen....

Hopelijk horen wij hier wat eerder van.


Een bijdrage van trotse vader Ad

1 opmerking:

Anoniem zei

Wouw, die Marlotte! Proficiat!
Saskia v.R.