maandag 28 november 2005


Het zit wel snor met Sint


Delft – Sinterklaas heeft Nienke, Dieuwertje en Emma thuis bezocht. De goedheilig man wist hun ouderlijk huis in Veldhoven te vinden en bezorgden hen via de klaargezette schoen lekkernijen en presentjes. Eerst was er natuurlijk de avond daarvoor flink gezongen. De hoogbejaarde kindervriend heeft immers wel enige overreding nodig. Maar een handjevol uit volle borst gezonden sinterklaasliederen zijn meestal toereikend om de Spaanse kindervriend te vermurwen.
“Komt Sinterklaas ook Delft?” Dat was zaterdagvond natuurlijk de grote vraag van de kleinkinderen. Het is immers een heel eind van Veldhoven naar Delft als je voor je vervoer bent aangewezen op een paard.
Hoewel oma heel geruststellend keek, meende opa dat niets zeker was.
”Er moet natuurlijk hard en overtuigend gezonden worden”, was zijn advies.

Het zit wel snor met Sint in Delft.

De kinderschoenen werden in de huiskamer voor de achterdeur gesitueerd. Dat leek ons drietal in een huis zonder schoorsteen de voor de hand liggende oplossing. De in pyjama gestoken zussen nam plaats op stoofjes en bankjes en zong enkele sinterklaasliedjes. Daarna ging het drietal vol vertrouwen dat het goed zou komen naar bed. Dat was voor Dieuwertje ook al spannend. Ze sliep niet langer in een campingbedje, maar kreeg op de studeerkamer samen met haar oudere zus een eigen matras.
Voor het slapen was het de beurt aan opa. Hij moest een verhaaltje voorlezen.

De volgende morgen bewijzen de presentjes het: Het zit wel snor met Sint in Delft.

De volgende morgen renden de kinderen zodra ze beneden kwamen direct naar de laarsjes. Daar bleek dat het overtuigende zingen had geholpen. De Sint had zijn Pieterbazen een verrassing laten bezorgen. Ze kregen kleine sinterklaasstaf gevuld met lekkernijen. Het zit wel snor met Sint in Delft.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ich suchte nach Pfosten auf fast removal of acne scars und ich wunderte mich, wenn es noch etwas gab?Compliments, Kris fast removal of acne scars